Marjon de Vos

Mijn naam is Marjon de Vos. 

Toen ik 17 was  heb ik de opleiding voor Ziekenverzorgster gedaan. Daarbij stond voor mij de aandacht voor de mensen centraal. Helaas was daar, in de jaren 70, al weinig tijd voor. Dit heeft mij doen besluiten om de overstap te maken naar de Rijksoverheid. Tot 2012 ben ik als ambtenaar werkzaam geweest bij het Ministerie van Defensie. Mijn hobby's zijn golfen, muziek en toneelspelen.

 

Twee jaar geleden ben ik begonnen als vrijwilliger in het Couveehuis. Iedere 3e zaterdag van de maand wordt er gekookt door 4 vrijwilligers voor buurtbewoners die in de wijk wonen en niet zelfstandig kunnen koken. Dit is zo leuk om te doen. 

 

Via Christa Bergmann ben ik in contact gekomen met Aswintha Menk de oprichtster van de Stichting Beauty voor de Senior. Het heeft wel nog even geduurd voor ik de stap maakte, maar uiteindelijk heb ik mezelf aangesloten als vrijwilliger bij Beauty voor de Senior. Voor mijn gevoel is dit een juiste beslissing geweest. Ik vind het fantastisch om ouderen zo mooi te maken zodat zij met een lach op hun gezicht naar huis gaan. Het geeft mij zoveel voldoening. Wat is er mooier als je een senior, die je net mooi opgemaakt hebt, hoort zeggen, “nou, ik denk dat ik vanavond maar ga stappen”. Dat is toch geweldig?

Dat geeft mij zo’n voldoening.

 

Ik hoop dat ik dit werk nog jaren mag en kan blijven doen. Heerlijk.