Christa Bergmann

 

Mijn naam is Christa Bergmann en ik ben 62 jaar.

Ik ben van jongs af aan al geïnteresseerd in make-up, modefoto’s en kleding. Hierdoor heb ik op mijn 20e een aantal jaren freelance fotoshoots gehad en modeshows gelopen. In de jaren  '80 heb ik als hobby een visagie opleiding gedaan en daar pluk ik, tot op de dag van vandaag, nog de vruchten van. Natuurlijk loop ik geen modeshows meer. Foto’s maak ik nu liever van andere mensen en wat betreft een make-over met make-up zijn vele vriendinnen en familieleden regelmatig proefpersoon geweest.  

 

 

In het dagelijkse leven vervul ik mijn tijd met het werken als vitaliteitscoach. Hierin vind ik het heel belangrijk om verbinding te maken met andere mensen. In de loop van de jaren ben ik als wijkredacteur van onze wijk de boer op gegaan om oudere wijkgenoten, die al meer dan 60 jaar in de wijk wonen, een gezicht te geven. Onder het kopje ‘statige verhalen’ kregen deze oudere bewoners een platform en vertrouwden zij hun verhaal aan mij toe over hun mooie, soms roerige en ontroerende leven.

 

Ik kreeg steeds meer interesse in de oudere medemens. Zeker toen mijn moeder de laatste 3 maanden van haar leven (94 jaar !) palliatieve begeleiding aan huis kreeg. Ik tutte mijn moeder op. Ik deed krullers in haar haar, zelfs toen ze ernstig ziek was bleef ze ijdel. Hoe ze eruit zag vond ze nog steeds belangrijk toen ze weer eens met spoed met de ambulance naar het ziekenhuis moest. ‘Zit mijn haar nog goed? ’, vroeg ze mij dan. Het heeft mij tot op de dag van vandaag enorm vertederd en het was niet voor niets dat Beauty voor de Senior op mijn pad kwam.

 

De ontmoeting met Aswintha was bij een gezamenlijk bijeenkomst om de vrijwilligers van het Couveehuis te verwennen. We hadden direct een klik en ik vond het heel mooi wat Beauty voor de Senior doet! Toen ik een tijdje later de oproep van Aswintha las op Facebook om als vrijwilliger in haar team aan te sluiten, aarzelde ik geen moment. Ik vind het belangrijk om me in te zetten voor senioren door een luisterend oor te bieden, hen aandacht te geven zodat zij zich even als een prinses van de dag kunnen voelen!