Vrijwilligers zijn onmisbaar en onbetaalbaar!


Het oorspronkelijke plan was dat ik Beauty voor de Senior alleen zou gaan doen...als leuk, klein burgerinitiatief in Den Haag.

Niet wetende dat het zo'n succes zou worden en ik vrijwel meteen op zoek moest gaan naar mede vrijwilligers! Want je vraagt nogal wat van iemand. Je vraagt of iemand zich belangeloos én met enige regelmaat wil inzetten voor andere mensen. Dat kost tijd, vrije tijd en je wordt er niet voor betaald. Daarom heet het vrijwilligerswerk.

 

Maar ik heb het geluk dat ik twee fijne mede-vrijwilligers aan mijn zijde heb.

Want al snel bleek dat ik alle aanvragen niet meer in mijn eentje aankon. Dat we ook nog eens vriendinnen zijn geworden is alleen maar een extra cadeau! De Senioren zien dat ook en ik denk dat dat onze kracht is. Echter is het natuurlijk geen voorwaarde dat toekomstige nieuwe vrijwilligers bij ons allemaal vriendinnen worden. Als je het maar heel erg leuk vindt om belangeloos iets te doen voor Senioren. Dit doe je omdat het vanuit je hart komt.

 

Vanaf het begin heb ik gezegd dat ik hier niet rijk (in geld) van zal worden, maar dat is ook nooit mijn insteek geweest. (Uiteraard heb ik al een paar keer de vraag gekregen of ik dit misschien commercieel wilde uitbreiden/opzetten...nee dus)

Ik wilde iets doen waarvan ik gelukkig word, want dat maakt je pas echt een rijk persoon en ik kan je zeggen; dat is absoluut gelukt! Want wat je ervoor terug krijgt is niet in geld uit te drukken. We hebben de meest geweldige, gezellige middagen met zoveel verschillende, lieve en enorm dankbare Senioren. We lachen en kletsen heel wat af terwijl we de nagels zitten te lakken of de haren in de krul zetten.