Koningin van het bal

Beauty voor de Senior bestaat inmiddels alweer 8 maanden! Het voelt soms nog een beetje onwerkelijk, alsof ik in een rollercoaster zit, die naar steeds mooiere hoogtes stijgt. Afgelopen juni stonden we zelfs in het Algemeen Dagblad met maar liefst een hele pagina. Journalist Maja Landeweer van het AD noemde de Senioren "Koningin van het bal" en ik had het niet mooier kunnen bedenken. Wat was ik enorm trots. Trots op het geweldige artikel en de vele leuke en hartverwarmende reacties. Trots op de Senioren die steeds weer enthousiast zijn als er een verslaggever langskomt. Of het nou voor de krant is, voor de televisie of voor de website. Trots op mijn lieve mede-vrijwilligers, want ik kan het allang niet meer alleen aan.

 

De aanvragen blijven nog steeds binnen komen en de Senioren die al bij ons geweest zijn, blijven terug komen. Daarom zijn we nog steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Dat blijkt moeilijker dan gedacht. Aanmeldingen waren er genoeg, maar in tegenstelling tot veel ander vrijwilligerswerk, hebben we mensen nodig die één keer per week voor drie uur beschikbaar zijn. En dat is best een opgave. Dat besef ik heel goed.

 

Maar je krijgt er zoveel voor terug! Het is echt iedere keer weer een feestje voor zowel ons als vrijwilligers, als voor de Senioren. De gelukzalige glimlachen, de dankbaarheid en de verhalen van de Senioren zijn niet te beschrijven. Vanuit de grond van mijn hart kan ik zeggen dat dit het leukste "werk" is dat ik ooit gedaan heb. Ik heb er ook heel fijne, nieuwe dierbare mensen door leren kennen. Ten eerste natuurlijk de Senioren. Omdat de meeste dames bij ons blijven terug komen, leer ik ze steeds beter kennen en gaan ze in mijn hart zitten. We krijgen een kus en knuffel als we afscheid nemen en dat raakt me.

Audrey (inmiddels omgedoopt tot "zus") die vanaf het begin vol overgave samen met mij dit avontuur aangegaan is. De Senioren zijn dol op haar en ik ook! En sinds een paar maanden is Christa erbij en ook met haar ben ik ontzettend blij. Het voelt als vriendinnen voor het leven!

 

En begin dit jaar kwam ik via via terecht bij Ingrid en Marion van Stichting GetOud. Zij zetten zich in voor positievere beeldvorming over ouderen en ouderdom en door middel van ludieke en creatieve projecten leggen zij een verbinding tussen ouderen en jongeren. Bij de eerste kennismaking kreeg ik meteen een geweldig boek mee naar huis. "Wat ik later wilde worden" heet het. Vol met verhalen en prachtige foto's van Senioren. Ik heb inmiddels heel veel te danken aan de meiden van GetOud en met name Ingrid, die naar mijn (soms) eindeloos enthousiaste geratel luistert, en steeds weer tips, ideeën, hulp en advies geeft. Kortom; Beauty voor de Senior heeft me zoveel goeds opgeleverd en is zoveel meer geworden dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Heel bijzonder...meer dan bijzonder, een droom die is uitgekomen!

 

Aswintha

 (juni/augustus 2016)

 

 

Koningin van het bal, Algemeen Dagblad, 18 juni 2016

Foto's: Frank Jansen