Dromen

Beauty voor de Senior bestaat ruim 9 maanden en wat is er alleen al deze laatste maand ontzettend veel gebeurt. Ik weet niet eens waar ik moet beginnen. Dinsdag 23 augustus werd ik gebeld door het Ministerie van Algemene Zaken. Ze hadden gehoord en gelezen over Beauty voor de Senior en waren erg onder de indruk. Ik kreeg de vraag of ik 30 augustus (op de 15e verjaardag van mijn dochter) misschien wilde komen vertellen over Beauty voor de Senior op het Catshuis aan Minister-president Mark Rutte.

 

Er werden in totaal 15 mensen uitgenodigd die zich belangeloos inzetten voor anderen en ik was er daar één van. Wat een enorme eer! Er was echter één voorwaarde, ik moest het wel geheim houden. Dit zou een informele bijeenkomst worden, omdat onze premier persoonlijk zijn waardering wilde uitspreken voor dit soort initiatieven en om die reden wilden ze er geen media circus van maken. Dat vond ik een heel mooie reden, dus ik hield mijn mond. Maar ik wilde het natuurlijk eigenlijk van de daken schreeuwen, zo trots was ik. Ik mocht (helaas) maar één collega meenemen.

 

Het was een ontspannen, gezellige middag met prachtig weer en we kregen een heerlijke lunch aangeboden in de tuin van het Catshuis. Daar heb ik met eigen ogen gezien dat Mark Rutte, samen met zijn collega's van het departement, oprecht geïnteresseerd was in Beauty voor de Senior én in ons.

 

In het weekend van 10 september kreeg ik te horen dat ik genomineerd ben voor de Nationale Eenzaamheid Prijs 2016 georganiseerd door de landelijke Coalitie Erbij. Voor het eerst wist ik even helemaal niets meer uit te brengen, ik was echt sprakeloos. Of ik een pitch (presentatie) kon houden? Samen met de twee andere genomineerden, in het bijzijn van onder andere staatssecretaris Martin van Rijn en zorgwethouder Karsten Klein. Het doel was om de staatssecretaris te informeren over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van eenzaamheid en isolement. Deze bijeenkomst is naar aanleiding van de Week tegen de Eenzaamheid (22 september tot en met 01 oktober 2016).

 

Bloednerveus hield ik dinsdag 13 september de presentatie voor ongeveer 35 man. Maar ondanks de zenuwen rolden de zinnen er achter elkaar uit, omdat Beauty voor de Senior zo in mijn hart zit, mijn passie is en het aller-allerleukste is wat ik ooit gedaan heb!

 

Nog geen uur later belde omroep MAX en feliciteerde mij met de nominatie!!!! Na een heel gezellig telefoongesprek stelde ze voor om langs te komen met een cameraploeg. GEWELDIG!!!! De Senioren verdienen het om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Dus volgende week woensdag 21 september komen ze draaien voor het programma 'Hallo Nederland' dat iedere werkdag wordt uitgezonden op NPO2 om 18.30 uur. Beauty voor de Senior zit diezelfde avond nog in de uitzending, omdat donderdag 22 september het Nationale Eenzaamheid Congres 2016 in Rotterdam wordt gehouden. Dan moet ik wederom een 'pitch' houden, maar dan voor ongeveer 350 man! (slik...)

Daarna wordt er door de aanwezigen gestemd wie de uiteindelijke winnaar wordt van de Nationale Eenzaamheid Prijs 2016.

 

Tussendoor krijg ik ook nog diverse aanvragen voor interviews en de rollercoaster (waar ik het in mijn vorige column over had) blijft nog steeds alsmaar stijgen. Negen maanden geleden is het allemaal begonnen met een droom, letterlijk en figuurlijk.

Maar ik had nooit verwacht dat dit moois me allemaal te wachten stond. Ik geniet bewust iedere seconde volop, zoals ik ook altijd van mijn drie kinderen doe, en ik ben hier super dankbaar voor. Niets is als vanzelfsprekend, maar zo bijzonder.

 

En weet je wat het is? Ik heb sowieso al gewonnen, wat de uitslag volgende week ook wordt. Of ik eerste, tweede of derde word. De waardering, de erkenning, het succes van Beauty voor Senior.

De lieve Senioren, ze zijn me zeer dierbaar geworden...dat maakt van mij al een winnaar in alle opzichten!!!

 

Aswintha

 

(september 2016)