Dankbaar keer Vijf

Toen ik ruim driekwart  jaar geleden het stukje 'Vrijwilligers' schreef op de website, waren we nog met zijn drieën. Christa, Audrey en ik. Ik schreef hoe blij ik met ze ben en hoe bijzonder het is dat ze ook dierbare vriendinnen zijn geworden. Ik voelde me zeer bevoorrecht en nog steeds. 

Ik schreef ook "echter is het natuurlijk geen voorwaarde dat toekomstige nieuwe vrijwilligers allemaal vriendinnen worden."

 

En toen kwamen Ingrid en Marjon erbij! Opeens waren we in korte tijd van drie naar vijf vrijwilligers gegaan. Organisatorisch was dat even wennen, plannen met 5 agenda's en er moesten extra benodigdheden worden aangeschaft.

Maar ik had nooit durven hopen dat het ook vijf keer zo gezellig zou worden! Ik weet niet eens waar ik moet beginnen. We lachen heel wat af. En dan bedoel ik echt lachen tot de tranen over mijn wangen stromen. Lachen tot ik buikpijn heb. Of zoals mijn dochter Flore altijd zo leuk zegt, als we stuk gaan van het lachen "ik voel een sixpack opkomen."

 

De kracht van Beauty voor de Senior was al dat Senioren zien hoeveel plezier Christa, Audrey en ik met elkaar hebben. Maar nu met Ingrid en Marjon erbij is dat gewoon vervijfvoudigd. Ik kan me niet herinneren dat ik zoveel lol, plezier, warmte, gezelligheid, vertrouwen en saamhorigheidsgevoel heb gehad met vier meiden die allemaal verschillen en toch ook weer zoveel overeenkomsten hebben.

 

Ik heb ook al eens geschreven (toen we de Gouden Haagse Hulde wonnen) dat ik "dankbaar keer twee was". Beauty voor de Senior is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige stichting die zichzelf binnen Den Haag serieus op de kaart heeft gezet. We worden gewaardeerd door de Senioren, door de diverse zorginstellingen en door de gemeente Den Haag. 

 

In januari bestaat Beauty voor de Senior alweer 2 jaar! En in die 2 jaar is zoveel moois gebeurd dat ik mezelf soms even moet knijpen of het allemaal echt is. Ik ben ontzettend blij met de leukste vrijwilligers die iemand zich kan wensen. Vrijwilligers die inmiddels allemaal echt vriendinnen zijn geworden. Vriendinnen om mee te lachen, om mee te huilen, om elkaar te steunen en er voor elkaar te zijn. Dat maakt mij dankbaar keer vijf!

 

Aswintha

(november 2017)